Contact: +31 6 51 155 900info@cotidie.nl
Winkelwagen: 0 items - € 0,00 0

Bauchet

Soepele, zachte, elegante champagnes

De wijngaarden van het champagnehuis Bauchet beslaan ongeveer 35 hectare: Ze liggen in Grauves, de Côte des Blancs; in Bisseuil, Montagne de Reims en nabij Riceys, in de Aube, waarmee ongeveer alle soorten terroir die in de Champagne voorkomen vertegenwoordigd zijn. Zij zijn één van de grootste, onafhankelijke producenten, Récoltants Manipulants, in de Champagne. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar.

In 1901 overkwam Juliette Bauchet een drama: ze verwachtte een kind, maar bij de geboorte werd zij door de vader van haar kind verlaten. Dit was toentertijd een schande: Een ongehuwde moeder werd vaak door de maatschappij verkettert en zo werd ook Juliette buitengesloten door haar dorp, Grauves. Ze erfde niettemin een aantal wijngaarden, al leverden die tot dan toe weinig op. Maar dat maakte haar niet uit: Ze ontwikkelde een passie voor de wijnstokken, en door haar gedrevenheid lukte het haar om in 1920 officieel het champagnehuis Bauchet op te richten, en daarmee het hoofd boven water te houden. Haar zoon Félicien zette het voort, en na hem zijn drie zoons, Raphaël, Gérard en Roland, die het enorm uitbreidden. Robin Bauchet, kleinzoon van Roland, en Florence, dochter van Gérard, doen samen het management van het domein. Robin houdt zich bezig met de wijngaarden van de familie en Florence draagt zorg voor de communicatie en de verkoop van de reeks champagnes van BAUCHET. Bruno Charlemagne, oenoloog en wijnmaker, houdt de stijl van het huis Bauchet in stand.

Bij Bauchet worden alle wijnen op roestvrij staal gevinifieerd, omdat rvs volledig neutraal is, en volgens de visie van Bauchet zo hun terroir en het fruit het meest tot zijn recht komt.

Translate »