Contact: +31 6 51 155 900info@cotidie.nl
Winkelwagen: 0 items - € 0,00 0

Over ons

Het eerste glas champagne dat ik dronk, op mijn vijftiende, maakte een enorme indruk. Toen ik het, jaren later, regelmatiger ging drinken, ontwikkelde ik een steeds grotere interesse in champagnes van kleine wijnbouwers. Toen het ruim zeven jaar geleden tijd was voor verandering, besloot ik mijn droom achterna te gaan, en champagne te importeren. Voordat ik hiermee begon heb ik de WSET- intermediate en advanced cursussen gevolgd, voor een algemene kennis over wijn. In 2016 heb ik, vanuit de behoefte om een veel dieper, meer gedetailleerd, specifiek op champagne gericht inzicht te krijgen het Champagne Master Level van de Wine Scholar Guild behaald. In de afgelopen zevenjaar heb ik een selectie aan kleine huizen opgebouwd, die ik vertegenwoordig in Nederland. Ik ben trots op allemaal, en op de hoge waardering die ze krijgen!. Cotidie richt zich op de kleinere champagne huizen, de zogeheten “Récoltants Manipulants”. Dit zijn wijnboeren die druiven verbouwen op eigen percelen -die vaak al meer dan honderd jaar in handen van de familie zijn- en daarvan vervolgens hun eigen champagnes produceren. De passie, de kennis, uiteenlopende visies en de eigenzinnige keuzes die tijdens het produceren door de kleine wijnboeren worden gemaakt, leveren prachtige champagnes op, die zich makkelijk kunnen meten met de grote, bekende merken.
Grote Champagnes van Kleine Huizen dus.

Bovendien zit er geen enorme marketing-machine achter die een deel van de prijs bepaalt. Oftewel: een prijs/kwaliteit verhouding die onwaarschijnlijk goed is. Omdát het kleine huizen zijn zul je deze champagnes niet terug vinden in de supermarkt of bij grote slijterijen, want daarvoor is hun productiecapaciteit te laag.

Aangezien we het zelf  leuk vinden om veel verschillende dingen te proeven, kunnen we ons voorstellen je niet een doos van 6 dezelfde flessen wil bestellen, dus je kunt je doosje(s) invullen zoals je zelf wilt. Degenen die dit willen, kunnen gebruik maken van ons aanbod van 2% korting op de aanschaf van dozen met 6 flessen van dezelfde champagne. Bij bestellingen van grotere aantallen en bij levering aan de Horeca hanteren we een staffel korting.

We stellen regelmatig een themadoosje samen. Hierin vind je een selectie van het rijke palet aan smaken dat Cotidie in huis heeft. Dit aanbiedingsdoosje wisselt elke keer van samenstelling, rekening houdend met bijv. seizoenen of nieuwe cuvées.
Ook kunnen de champagnes die worden besteld voor speciale gelegenheden zoals huwelijken, bedrijfsfeesten of openingen voorzien worden van een persoonlijk etiket.

Omdat we er van overtuigd zijn dat er voor werkelijk élk gerecht een bijpassende champagne te vinden is, is er een kort overzicht gemaakt van combinaties, oftewel: welke van onze champagnes je zou kunnen drinken bij welk eten.

Tenslotte is er nog wat informatie over de streek “La Champagne” en het vervaardigen van “le champagne”.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op

Met vriendelijke groet,

Clara de Nijs

Eigenaar van Cotidie.

Translate »