Janisson-Baradon 7C

 4850

Deze bijzondere cuvée heeft alle zeven druivensoorten in zich die wettelijk zijn toegestaan in de AOC Champagne.
Behalve chardonnay, pinot noir en meunier zijn ook pinot blanc, pinot gris, arbane en petit meslier hiervoor gebruikt. Allen in vrijwel gelijke delen.
Dit resulteert in een champagne met een goudgele kleur en hele rustige, delicate belletjes, met aroma’s van rijpe meloen, perzik, appel en lemoncurd en een zachte frisdroge afdronk, met een licht bittertje.
Hij heeft 2 jaar gerijpt en geen malo gehad.
Dosage is 3 g/L Prachtige apéritief champagne.

Wissen
Artikelnummer: 156 Categorie: Tag: Product ID: 1546

Beschrijving

Score Proefnotitie
DE GROTE HAMERSMA: Chardonnay, pinot noir en pinot meunier zijn de meest courante druiven om champagne te maken. Soms solo, veelal in een blend. Maar aan alledaags hebben ze bij Janisson Baradon een broertje dood. Zie bijvoorbeeld ook hun Non Dosé. Voor deze 7C gebruikten ze de zeven druiven die in Champagne toegestaan zijn. Zodat u na het bekende drietal ook kunt kennismaken met een kwartet dat gewoonlijk slechts achter de coulissen optreedt. Toch klinken ook hun heldere geluiden duidelijk door in een champagne die malo-loos tot ons is gekomen, een dosage van slechts 3 gram kent en zich uitput in de presentatie van meloen, limoen, groene appel. Heeft zich verbeterd ten opzichte van de editie die vorig jaar ten tonele verscheen. De 8,5 voor de 7 werd een 9 voor de 7 met een ster bovendien om een en ander nog wat meer glans te geven.

 

Translate »